facebook_page_plugin

Hegyen – völgyön – tóparton

 

X. Desztinációs túra „Hegyen – völgyön – tóparton”

 

A túra időpontja: 2020. január. 11. szombat.

Útvonal: Tekeres – Kovácsszénája - Tekeres – Orfű Medvehagyma-ház.

Táv: 12 km

Szintemelkedés: 100 m

Túravezető: Baumann József telefon: +36/20/4747-151

Találkozás: Pécs autóbusz pályaudvar. Busz indul Tekeresre 7 óra 30 perckor

 

A túraútvonal rövid leírása:

Távolsági autóbusszal érkezünk Tekeresre, majd innen a befagyott Hermann Ottó-tó mellett haladva jutunk a fehér sziklafalhoz és a Füstös-lik barlangüreghez. Innen egy tanösvényen haladunk a Kovácsszénájai-tóhoz ahol a Ravasz-kút megnézése után Kovácsszénája utcáin haladva jutunk első pihenőhelyünkre, ahol frissítővel fogadnak bennünket.

A kis pihenő után elhagyjuk a falut és a Sas-rét után egy kis emelkedő következik az Ádám-halála, amit nem az út meredeksége miatt neveztek így. Szép panorámákban gyönyörködhetünk a nyitott területeken, majd felérünk a fenyők alatt megbúvó kék kereszthez. Innen szintesen haladunk és mesze elkalandozhat tekintetünk. Balra letérünk a mezőgazdasági útról és a Csukmáné úton érkezünk le a Pécsi tó gátjához, Tekeresre.

Az eddig nyolc kilométert tettünk meg, folytatjuk utunkat a Pécsi-tó Északi oldalán egészen az orfűi medvehagyma házig, ahol frissítők mellett pihenhetünk a busz indulásáig. Busz indul Pécsre 14 óra 46 perckor.
Gépkocsival érkezőknek egy további lehetőség, hogy reggel itt leparkolják az autót és buszra szállva melyen már mi is ott leszünk, és csatlakozhatnak hozzánk.

     2020 desztinacio1     2020 desztinacio2


Baumann József túravezető