facebook_page_plugin

„Szurdokról szurdokra”

A Dráva TSE és a Tenkes TE túrázói közül 18-n három napos túrán voltak, melynek fő eleme a Medve-szurdok megtekintése volt. Az első nap programjában a Jeli arborétum és a magyar-osztrák-szlovén hármas határ felkeresése szerepelt.

Az arborétumhoz érve egy kellemes meglepetésben volt részünk, mivel ezen a napon avatták fel a lombkorona tanösvényt ingyenes volt a belépés. A jeli arborétum idén május elején is igazi varázskerté változott a rododendronok virágzásával. A virágok szín kavalkádja a fotósok kedvenc témái. Az örökzöldek közül láthatók fenyőfélék, ciprusok, borókák. A kilátóról körbenézve szép panoráma tárult szemünk elé a zöld szín rengeteg árnyalatával.

A már említett lombkorona tanösvényen ismertetők vannak fákról, madarakról. Kipróbáltuk a csúszdát is. Az ide szánt kb. két óra kevésnek bizonyult...

A Szombathelyi Erdészeti Rt méltón gondozza az alapító, gróf Ambrózy-Migazzi István hagyatékát. Búcsúzzunk ettől a szemet gyönyörködtető virágos kerttől az alapító szavaival: „Mennyivel boldogabb a névtelenség, mint a rang és az istenverte társadalmi kötelezettségek.

Ezért gondolom, hogy a rám maradt vagyonnak csak úgy adok értelmet, ha elvetem. Ha leszek a virágos gróf, a bolond.”

szurdokrol szurdokra

 

atiKA

Bővebben itt!