facebook_page_plugin

„Színesedő őszi tájban”

Kényelmesen ülve a Tatabányai buszon kicsivel több, mint fél óra alatt elértük Hidason a túra indulás pontját. Figyelmesen hallgatta mindenki a faluról az ismertető információkat, mert közöltem előtte hogy nyeremények lesznek kiosztva szponzorunk a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetségtől Papp Csaba jóvoltából. Majd 41 fő indult el a 3 km hosszú falun meg csodálva házaikat a löszbe vájt melléképületeket, pincéket.

szinesedo oszi

A Kismányoki dombtetőn már melegünk volt, majd jöttek a kérdéseim és a jó válaszokért póló járt. El is kelt mind a 8 db + a csokik is. Attila örült, hogy megszabadult a további cipeléstől a jutalmazottak pedig nagy örömmel vitték tovább. Ezt a jó hangulatot még pár doboz lakodalmas süteménnyel is tetőztük, de azért ez is elfogyott. Indultunk tovább a sárga kereszt jelzésű úton. Az erdőn túljutva a Váraljai panorámában gyönyörködtünk ahol éppen egy csomó birka legelészett.

Jól meg bámultuk egymást, ők sem értették honnan került elő ez a sok ember. Erre jött még egy egyetemista fiatalokból álló csoport sok külföldi diákkal. Gyorsabbak voltak nálunk hamar eltűnnek a turistaúton. Mi viszont ezután az erdős szakaszban szétszéledtünk, mert nagy őzlábgombák mutogatták magukat mi pedig győztünk összeszedni! Nagy élmény volt. Aztán irány a Kakas-hegyre, ahonnan szintén meseszép kilátás tárult elénk főleg, hogy kisütött a nap is.


Innen már lefelé vitt utunk Mecseknádasdra. A Schlossberg étteremben még jó hangulatban időztünk egy kicsit és fürödtünk a nap melegében.

 

Köszönöm mindenkinek, aki velem tartott!  Várnainé Hajni