facebook_page_plugin

Ősszel a Farkas-árokban

Tolnából Baranyába vezet a szombati túra. A váraljai elágazásnál kezdjük, s a falu végén nekiindulunk az erdőnek. Utunk a vadregényes Farkas-árkon át vezet Tolna megye legmagasabb pontjára, az 594m magas Dobogóra. Útközben a „forrás-keresőknek” is kedvezünk.

A szép vízesésekkel gazdagított patakmederben érintjük a Jágerok kútját, Kalán Miska kútját, s később a Lendület-forrást is. Megpihenünk a Tolna megyei természetjárók kopjafájánál, majd megkezdjük a leereszkedést a bányavidék útjain Szászvárra.

             farkas arok (2)   farkas arok (1) farkas arok (3)


Farkassal valószínű nem találkozunk, de gyönyörű, tölgyes, bükkös erdőben, forrásokban gazdag patakos völgyekben járunk. Olykor kerülgetjük a patakot (vagy ő kerülgeti a turistautat), máskor őszi kikericsekben gyönyörködhetünk. .

A táv 18km, a szint 450m, de ezt a szintet 12km hosszan gyűrjük le. Kibírható feladat.

Az időjárás előrejelzés szépeket ígér. Egyetlen árnyék vetül a tervre: kicsit későn érünk vissza Pécsre. A Hegyhátra közlekedő autóbuszok nem sűrűn járnak. Legkésőbb 19.20-ra érkezünk vissza a városba.


Mindenkit várok szeretettel okt.3-án , szombaton ¾ 9-kor a pécsi távolsági autóbusz-pályaudvaron a 11-es kocsiállásnál, vagy útközben csatlakozva is!


Tóth Klára túravezető