facebook_page_plugin

„Az üveg nyomában” túra

Augusztus utolsó szombatja. Mára rekkenő hőséget mondtak a meteorológusok, és valóban nem kis melegben volt részünk. Szerencsére a nagy meleg nem mindenkit csábított el a vizek partjára, akadtak, akik az erdőt és a túrázást választották.


15 fős kis csapatunk jó hangulatban vágott neki a mai napnak, ahol forrásokat és a pusztabányai üveghutát kerestük fel túránk során. Ezeken kívül sok más érdekesség is az utunkba került: pókháló, suskagubacs, bükkmakk, vízi darázs, sárga hasú unka .. stb. Mindezek és az erdőgazdálkodás rejtelmei – növőcső, erdészeti címkék, növedék, tartamos gazdálkodás – is szóba kerültek.


Az üveghuta megtekintése után a Kis-tóti-völgy kellemes hűvösében sétáltunk le Pusztabányáról, miközben megcsodáltuk a patak medrének ferde szikláit, apró vízeséseit és kígyószerű kanyargását.

 

fényképek: Ignátkó Imre


Kiérve a Hosszúheténybe vezető útra megküzdöttünk a tűző nappal, a meleggel és az autók által felvert porral. Végül a túra jól megérdemelt jutalma a kocsmában elfogyasztott hideg sör és forró, sós sült krumpli volt.


Köszönöm minden túratársam lelkes figyelmét, dicsérő szavait és azt a jó hangulatot, amivel megajándékoztak.
Igazán jó hangulatú túránk volt ma!

 

Scheitler Adrienn túravezető