facebook_page_plugin

VII. Desztinációs túra

VII. Desztinációs túra 2017. január. 14. szombat
2017 desztinacio

 

 

 

Péntek este sokan az ablakból bámultuk az esőt, majd később a széllel jött hóvihart és reménykedtünk, hogy reggelre minden rendben lesz. Valóban így történt. Csodálatos szép reggelre ébredtünk mindent hó borított. A túra során varázslatosan szép havas tájakat láttunk.
Az Orfűi Turisztikai Egyesület TDM Szervezete ismét kedves vendéglátással, frissítővel várta a túra résztvevőit a különböző állomásokon. Köszönjük a kedvességüket!

 

 

 

 



A túraútvonal rövid leírása: Az indulás előtt a Tekeresi Lovas panzióban elfogyasztjuk a rendezők által biztosított finom teát, majd Tekeres szép főutcáján haladunk a Herman Ottó –tóig, innen a tó partján a fehér szarmata sziklákig megyünk, ahol felkeressük a Horgász-forrást. Innen egy szép tanösvényen átsétálunk a Kovácsszénájai – tóhoz. Felkeressük a Ravasz-forrást és indulunk a tó töltése felé. A töltést elhagyva erdészeti úton egy kis emelkedő után felérünk egy szép fennsíkra. Innen tovább egy szintes füves útvonalon fiatal erdőben sétálunk Bodolyabér irányába. Kellemes jól járható erdészeti úton érkezünk egy fiatal erdőbe, ahol a „geoládásoknak” lesz érintési pontjuk. Leereszkedünk a falu szélén lévő tisztántartott Husztóti temetőhöz. A faluban meleg teával várnak bennünket. Kis pihenés után az Orfűi patak mentén jutunk vissza Kovácsszénájára és szétnézünk a faluban. A sárga kereszt turistajelzést követve érünk vissza Tekeresre, majd a tó partját követve Orfűre.


Baumann József túravezető

 

Képek még!   Jónás István,  Nagy Balázs