facebook_page_plugin

Esőben a TeSzedd a Kéken

Önálló eseménnyel csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz a Magyar Természetjáró Szövetség: az országos szemétgyűjtési akció keretében május 15-17. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör több mint 2500 km hosszú túraútvonalát azért, hogy minden kirándulót, túrázót tiszta környezet fogadjon.

A TeSzedd a Kéken! Baranya megyei, közel 100 km - es kéktúra útvonal megtisztítását 2015. május 16-án (az eső ellenére!) 127 fő vállalta. A mostoha időjárás, a nagy sár, a csúszós terep igénybe vette a legtapasztaltabb turisták tűrőképességét is több helyütt. A vállalt munkát becsületesen elvégeztük, besegítve egy- egy csoport munkájába, ahol azt a terep szükségessé tette.

A közös összefogás eredménye 62 zsák szemét, ami mennyiségét tekintve soknak tűnik, de el kell mondani, hogy a szemét zöme lakott területekhez közel „keletkezett".

Köszönjük minden résztvevőnek a becsületes, kitartó munkát, és bízunk benne, hogy az őszi TeSzedd a Kéken mozgalomra még több természetjáró szakosztály, csoport regisztrál majd, segítve környezetünk megtisztítását.

Természetjáró üdvözlettel: a Baranya megyei szakasz koordinátorai: Baumann József, Jancsi Attila, Nagy Balázs

 

A képeket a szemétszedők készítették ( válogatás a teljesség igénye nélkül !)