facebook_page_plugin

Problémát észleltem egy turistaúton.

Mit tegyek?

 

Magyarország területén ma több mint 20 000 km jelzett út található, ebből körülbelül 17 000 km a szabványos jelzésű turistautak hálózata,(ebből 1470 km a megyénkben!) melynek közel fele erdőterületen található. Az igencsak kiterjedt magyar turistaút-hálózat kiemelt nemzeti értéket képvisel, kialakításának, nyilvántartásának és karbantartásának feladataival a Magyar Természetjáró Szövetség foglalkozik.

2017 mecsek térkép

A turistaút-hálózat folyamatos monitorozása és a problémák figyelése nagy erőforrásokat igényel szövetségünk részéről, ezért is kifejezetten fontosak a visszajelzések az elsődleges használóktól, azaz a túrázóktól. Ennek megkönnyítése érdekében hoztuk létre azt az online térképes felületet, amelyen keresztül könnyen és hatékonyan lehet az MTSZ felé jelezni, ha problémát észlelünk.

 

Mi is az a problémabejelentő?

 

A bejelentő panel könnyen elérhető a Kéktúra hivatalos oldaláról, illetve a Magyar Természetjáró Szövetség honlapjáról is. Célunk az, hogy ezzel az online felülettel segítsük a természetjárókat abban, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban tudják megosztani a túrázás közben tapasztalt problémákat, észrevételeket munkatársainkkal. Éppen ezért, hogy könnyen átlássuk a bejelentéseket, a felület össze van kötve a Turistaút Nyilvántartási Térképpel, így a lehető legpontosabban meg tudjuk jeleníteni a problémák helyszínét.

 

(bővebben a mtsz.org honlapon)