facebook_page_plugin

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter – közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

tuzgyujtasi tilalomMagyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki – ismerteti közleményében a tárca. Az általános tűzgyújtási tilalom az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozik. Ezeken a területeken tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve az irányított-, a parlag- és gazégetést is.

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók valamint a közúton és vasúton utazók az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, ne dobjanak el égő cigarettát – figyelmeztet a tárca.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldalon lehet tájékozódni.