facebook_page_plugin

Baranyai Szent Márton zarándoklat II.szakasz

Kedves Sporttársak, Túrázók, Zarándokok!

 

Szeretettel hívlak Benneteket a Baranyai Szent Márton  gyalogos útvonal megismerésének útvonalára, zarándoklatára. A gyönyörű útvonal 100km-en halad, amely Pécs-Patacsról indul és Pécs-Újhegyen át Pécsre tér vissza. Az útvonal részben a már meglévő turistajelzéseken halad, másrészt új területeken vezet, s  STM jellel van jelölve. 20 községen halad át, s érinti a Szent Márton tiszteletére szentelt templomokat.

A Baranyai Szent Márton útvonal népszerűsítésére a 100km-es szakaszt Rónaky Gizella túravezető, aki az útvonal kijelölésében és a jelek felfestésében is tevőlegesen részt vett, 7 (hét) szakaszra bontotta, a könnyebb megismerés és eljutás érdekében.

Az útvonal II.szakaszának megismerése 2015.május 16-án lesz. 

Útvonal: Mecsekrákos - Vágotpuszta - Sikonda - Mecsekfalu

A találkozó a pécsi távolsági autóbuszpályaudvar 4-es kocsiállásánál 9.20-kor. A busz 9.30-kor indul. Orfű-Mecsekrákoson is lehet csatlakozni 10.20-kor a Kemencés udvarnál.

Gyertek el, jó együtt lenni!

Ezen a szakaszon vadregényes völgyben, kacskaringós patakocskák mellett, tavak mentén, valamint a májusi virágzó fák finom illatában haladunk. A túra vége felé nagyon szép panorámában is lesz részünk, Mecsekfalu és Komló tárul elénk!

A mozgás, az együttlét testünknek, lelkünknek jót fog tenni.

Információ:

Az I. túraszakasznál Tóth Klára túravezető kiosztotta a "Szent Márton Út Baranyában" bélyegző füzetet, kérlek hozzátok magatokkal, további pecsételésre. Az újonnan csatlakozók részére én fogom átadni.Minden szakasznál lehet csatlakozni.

Mecsekfaluból a komlói helyi járatú busszal a komlói autóbusz-pályaudvarra érkezünk, majd innét Pécsre utazunk.

Az utazás költségei:  Pécs-Orfű (teljesárú):         370 Ft

                                      helyi menetjegy Komlón    260 Ft

                                      Komló - Pécs (teljesárú):   465 Ft

Reménykedjünk, hogy az égiek jó idővel ajándékoznak meg!

Szeretettel várlak Benneteket!

Sipos Imréné (Erzsike) túravezető