facebook_page_plugin

Gyászhír

bodor arpad

Bodor Árpád (Tengelic, 1929. január 25. – Paks, 2014. június 24.)


Június 24-én távozott az égi turistautakra a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség tiszteletbeli elnöke és a Magyar Természetbarát Szövetség örökös tagja, Bodor Árpád.
Gimnáziumi tanárként generációkkal kedveltette meg túrázást a szekszárdi Garay János Gimnáziumban. A természetjárás szeretetét ő is gimnazistaként kapta útravalóként a pécsi jezsuita tanáraitól és iskolai cserkészparancsnokától, Csokonay Sándortól a „mecseki források szorgos építőjétől". A 70-es és 80-as évek diák természetjárásának Tolna megyei motorja volt. Szervezte az Országjáró Diákok Megyei Találkozóinak szakmai programjait. 1988-tól 1996-ig a Tolna Megyei Természetbarát Bizottság elnökeként tevékenykedett. Közel egy évtizedig a Tolna Megyei Tájfutó Szövetség elnökhelyetteseként is dolgozott.
Bodor Árpád álmodta és valósította meg a napjainkban is igen népszerű, évenként megrendezésre kerülő Tolnai Tarisznyások Környezetismereti Versenyét (TOTAKIV) és a Tolnai Tájakon Túrázók (TTT) Természetjáró Akadályversenyét. Ő indította útjára a Körösi Csoma Sándor nemzetközi földrajzversenyt a kárpát-medencei magyar középiskolásoknak a Garay János Gimnázium tanáraként.
Temetése 2014. július 5. (szombaton) 15:00 órakor a tengelici temetőben lesz.