facebook_page_plugin

Mecseki zöld túra

zoldt

 

 

A 2008-ban indított hosszabb távú túramozgalom a Mecseken végig kacskaringózó zöld sáv jelzésű túraútvonal bejárására ösztönzi a túrázókat, és a jelvényszerző mozgalmakat kedvelőket. A túramozgalmat fiatalok és idősebbek egyaránt teljesíthetik. A túra időbeli korlátozás nélkül egyszerre vagy részletekben, és fordított sorrendben is teljesíthető.

A túra fontosabb állomásai, kilométer adatai és bélyegzőhelyei az igazolófüzetben találhatók.

Az útvonal végigjárását a megjelölt helyeken bélyegzővel (bélyegzőlenyomattal) kell igazolni. A házaknál az ott található dobozban lévő,   a helyre utaló bélyegző lenyomatot kell a megfelelő helyre beragasztani. A megjelölt   vendéglátó helyeken a vendéglőstől   kell bélyegzőt   kérni. Azokon a pontokon, ahol nincs lehetőség bélyegzésre, a helyszínen készült fényképpel vagy túravezető aláírásával lehet igazolni a teljesítést.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A túra teljesítésének igazolása mobiltelefonnal a GeoGo alkalmazás használatával is lehetséges.

 

Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása QR kódok beolvasása alapján történik.

 

A technikai részletek megtalálhatók a GeoGo honlapon. Ezt a megoldást csak a GeoGo oldalon regisztrált és a túrát letöltők választhatják!

Amire figyelni kell. A teljesítés ideje nem kötött így ha nem folyamatos a teljesítés akkor a GeoGo fiókból nem szabad a teljesítés végéig kilépni. (profil-- kilépés!) A QR kódok pontos helyei a letölthető dokumentumok között található.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A túra teljesítésének igazolása qrunner programmal.

 

Az ellenőrzőpontok érintésének igazolása QR kódok beolvasása alapján történik.

 

A program letölthető innen!


A letöltés után telepíteni kell a telefonra és a megnyitás után ki kell választani a Mecseki Zöld túramozgalmat. Az útvonalat végig járva az ellenőrző pontokon található QR kódokat kell beolvasni (pontolvasás).

qrunner3

A QR kódok pontos helyét az innen letölthető táblázatban találjátok meg!


A program használatához nem kell internet, nem kell térerő!


A végig járt mozgalom ellenőrzéséhez vagy személyesen kell bemutatni a telefont vagy a telefon képernyőjének mentését kell elküldeni a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!

Amennyiben a képernyőmentéskor telefon kijelzőjére nem fér rá az összes ellenőrző pont két darabból álló képernyőmentést kérünk!

 

Érintési pontok:

  • Vasas
  • Kőlyuk
  • Mecsek Háza: Orfű
  • Természetbarátok Háza: Sikonda
  • Pusztabánya
  • Koszonya-tető
  • Éger-völgy
  • Lóri erdészház
  • Kisvaszar
  • Mecseknádasd

                                                                       Az igazolófüzet itt tölthető le