facebook_page_plugin

Főoldal

Tagszervezeti találkozó

Szeptember 8-án, pénteken délután ismét – mondhatjuk: immár hagyományosan –tagszervezeti találkozót rendezett a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnöksége, hogy a két küldöttgyűlés között „félúton” megbeszélhessük az aktuális kérdéseket. A találkozóra ezúttal is Zobákpusztán, a Vargánya Tanya erdészeti táborozóhelyen került sor.


potkozgyules

A találkozón több egyesület, szakosztály mintegy 30 képviselője vett részt. A bevezetőben Schóber József, szövetségünk elnöke tájékoztatta a résztvevőket az augusztus végén Csurgón megrendezett tanácskozásról, melyen a dunántúli vármegyék természetbarát vezetői vettek részt. Ezután aktuális témákról kezdődött beszélgetés, melyek során a felszólalók több témát érintettek: szóba került a HOTE által szervezett „Rockenbauer Pál 90 emlékév” rendezvénysorozat, az útjelzések felújítása (ami idén is többnyire az MTSZ pályázatának keretében folyik), az útjelzésfestő „utánpótlás” kérdése, az októberben végződő útjelzésfestő tanfolyam, a nyílt túrák szervezése, a 2024. évi rendezvénynaptár összeállítása, a szeptemberi mecseki három napos „kalandtúra” programja, az új Zselic turistatérkép, a Dél-Zselicben folyó turisztikai fejlesztések (a megújult Ibafai Pipamúzeum, illetve a Hollófészek magaslatán épülő új kilátó), a Mecsek Híradó (a szerkesztő várja az élménybeszámolókat, túraleírásokat), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra baranyai szakaszjelvényének bevezetése, az MTSZ-szel való kapcsolataink, és végül a szeptember végén megrendezendő Dél-dunántúli Regionális Természetbarát Találkozó, melyet ez évben szövetségünk rendez az ormánsági Szaporcán.


A beszélgetés közben finom édes és sós süteményeket, házi itókákat és gyűdi borokat kóstolhattunk, zárásképpen pedig élvezhettük Becze Laci szakácstudományának eredményét, a kiváló babos káposztát. Köszönjük a remek főzést, és a sütemények és borok felajánlását!

Jó volt találkozni egymással, további eredményes munkát mindenkinek!

Képek itt!


Strasser Péter