facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
A Hegyek Napja
Dátum:
2022.12.11.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Rendező: Baranya Megyei Természetbarát Szövetség

December 11-e a „Hegyek Nemzetközi Napja”. Ezt a napot az ENSZ nyilvánította „jeles nappá” nappá azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet hegyvidékek, magasföldek jelentőségére, és hangsúlyozza a megkerülhetetlenségét annak a feladatnak, hogy felmérjük országainkban a hegyvidékek adta lehetőségeket és korlátokat, és hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség 2016-ban csatlakozott Hegyek Napja programhoz.

Ezévben december 11-e vasárnapra esik, így aznap várjuk a természetjárókat – immár hagyományosan – 10 és 12 óra között a Jakab-hegyen. A Jakab-hegyre feljövő természetjárók ezúttal is részt vehetnek egy vetélkedőn, mely az előző években írásbeli feladatokat jelentett. Idén szóbeli válaszok formájában rendezzük meg a vetélkedőt, melynek a „Mecseki géniusz” címet adtuk. A résztvevőknek a Mecsekkel kapcsolatos, véletlenszerűen kihúzott kérdésekre kell válaszokat adniuk, jó válasz esetén húzhatják a következő kérdést. Aki eljut a 10 helyes válaszig, elnyeri a „Mecseki géniusz” címet. A vetélkedőn két kategóriában lehet részt venni: egyéni, illetve csapat (legfeljebb 5 fős). A legjobb megoldókat szövetségünk februári küldöttgyűlésén jutalmazzuk. A kérdések alapját a Mecsek természetjáró kalauza c. könyv (2017), szövetségünk honlapján (www.baranyatermeszetbarat.hu) található információk, ill. a Mecsek turistatérképe adják.

Valamennyi túrázó, aki a Hegyek Napja alkalmából felkeresi a Jakab-hegyet, egy – erre az alkalomra készíttetett – kitűzőt kap ajándékba. Akinek pedig egy kis szalonnasütésre támadna kedve: az érkezőket „friss parázs” fogja várni!

Ez évi mottónk: „Soha ne értékeld egy hegy magasságát, mielőtt felérnél a csúcsra! Csak azután fogod látni, hogy milyen alacsony volt.”
(Dag Hammarskjöld)

Szeretettel várunk minden természetjárót és érdeklődőt a Jakab-hegyen december 11-én!

Baranya Megyei Természetbarát Szövetség
elnöksége

Információ: Schóber József (tel.: (20) 437-8314; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Hozzászólások