facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Túra a Zselicbe, Nagymátéra
Dátum:
2022.10.04.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Túra a Zselicbe, Nagymátéra

Útvonal: Alsókövesd – Ödön-forrás – Ödön-kút – Nagymáté, füvészkert, Fekete István emlékösvény – Tatárugrató-kilátó – Éger-kút – Szágyi-víztározó, esőbeálló, erdei-pihenőhely – Kőtörő
Táv: 11 km. Szintemelkedés: 190 m
Találkozás: Tormás, Alsókövesd megállóban 11.50-kor. Pécsről a Táv. Aut. Áll. 14-es kocsiállásáról 10.30-kor indul a busz, mely Sásdra 11.17-kor érkezik. Innen 11.20-kor indul Szágy felé a járat.
Részvételi díj: 350 Ft/fő.
A túrán a legújabb Zselic turistatérkép megvásárolható lesz.
Hazatérés: Tormás, kőtörő megállóból 16.51-kor indul járat, mely Sásdra 17.15-kor érkezik. Innen 17.51-kor indul a busz, mely Pécsre 18.38-kor érkezik.
Túravezető: Biki Endre Gábor (tel.: 30/452-4579)

A túra célja, hogy igénybe vegyük a korábban kihasználatlanság miatt megszüntetett Alsókövesd megállót, melyet a volán a természetjárók kérésére ismét visszaállított. Kérésem, hogy mindenki, az ingyen utazók is váltsanak majd legalább egy 90%-os kedvezményes jegyet Sásdtól, Tormás, Alsókövesd megállóig. Ez 35 Ft. A jegykiadást regisztrálják, évente egy-két csoportos utazás már segít abban, hogy a turisztikailag fontos (kék túra érintési pont) autóbuszmegálló fennmaradjon, mert Alsókövesden már nincs helyi lakos, így a megállót a túrázókon kívül más nemigen veszi igénybe. Gondolkodjunk felelősen: mindannyiunk érdekében most támogassuk fejenként ezzel a jelképes 35 Ft-tal a buszmegálló fennmaradását, mert, ha megszűnik, akkor az ingyen utazóknak sem lesz módja a Zselic eme szép tájaira illetve Nagymátéra közösségi közlekedéssel eljutni.

A túravezető figyelmeztetése: Amennyiben esős napra van kilátás, vagy már reggel esik az eső, akkor a nagymátéi túra elmarad. Ez esetben ne is induljatok el reggel.

Hozzászólások