facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
„Gesztenyeszüret a Kelet–Mecsekben"
Dátum:
2022.10.15.
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Útvonal: Zengővárkony - Büdös-kút - Antal-kép - Szép-Ilonka kilátó - Dóri-út - Legény-sír - Kecske-hát - Gróf-nyugvás - Zengővárkony
Táv: 14 km, szintemelkedés: 380 m
Nehézségi szint: könnyű túra
Indulás: 9.00-kor Zengővárkony, Tojásmúzeum elől (elérhető Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 8.00 órakor induló autóbusszal). 
A túra zárásaként szeretettel várnak a házigazdák minden résztvevőt, a több száz éves szelídgesztenyefa-matuzsálemek árnyékába egy kis pihenésre, feltöltődésre. Hagyományosan rőzselángon, cserpenyőben (ahogy a helyiek hívják) sült gesztenyével, helyi borral, házi pálinkával, szörpökkel kínálnak kóstolót ezen igen különleges táj ízeiből, bemutatva a helyi gazdag gasztronómia kis szeletét, kizárólag saját készítésű termékeket árulva.

Szükséges felszerelés: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik) és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák az egésznapos víz és élelmiszer mennyiség hordozására.
Túravezető: Hermec Rudolf és Gálicz Marika
További információ: Takács Ferenc, tel.: 20/805-3405

Hozzászólások