facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
„A Hegyek Napja”
Dátum:
2019.12.15.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Az ENSZ 2003-tól – a 2002-es Hegyek Nemzetközi Éve után – december 11-ét a Hegyek Nemzetközi Napjának nyilvánította azzal a céllal, hogy felhívja tagországainak figyelmét a hegyvidékek, magasföldek jelentőségére, és hangsúlyozza a megkerülhetetlenségét annak a feladatnak, hogy felmérjük országainkban a hegyvidékek adta lehetőségeket és korlátokat, és hogy ráirányítsa a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség 2016-ban csatlakozott a Hegyek Napja programhoz. Idén december 15-én, vasárnap rendezzük meg a Hegyek Napja programot.
10–12 óra között várjuk a túrázókat a Jakab-hegyen, a kolostorromok melletti esőháznál, ahová tetszőleges útvonalon lehet feljönni. A résztvevők egy, a Mecsekről szóló keresztrejtvényt oldhatnak meg a helyszínen. A helyes megoldók jutalma egy SPORT szelet lesz.
Ezenkívül valamennyi túrázó, aki a Hegyek Napja alkalmából felkeresi a Jakab-hegyet, egy – az erre az alkalomra készített – kitűzőt kap ajándékba.
Szeretettel vár minden természetbarátot a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség elnöksége

Rendező: Baranya Megyei Természetbarát Szövetség (információ: Tóth Klára 20/527-8913, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Hozzászólások