BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:DPCALENDAR CALSCALE:GREGORIAN X-WR-TIMEZONE:UTC BEGIN:VEVENT DTSTART;VALUE=DATE:20221015 DTEND;VALUE=DATE:20221016 UID:f5889687bfefb74b956c1027f8e13d16 SUMMARY:„Gesztenyeszüret a Kelet–Mecsekben" DTSTAMP:20220312T122315Z DESCRIPTION:Útvonal: Zengővárkony - Büdös-kút - Antal-kép - Szép-Ilonka kilátó - Dóri-út - Legény-sír - Kecske-hát - Gróf-nyugvás - ZengővárkonyTáv: 14 km, szintemelkedés: 380 mNehézségi szint: könnyű túraIndulás: 9.00-kor Zengővárkony, Tojásmúzeum elől (elérhető Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 8.00 órakor induló autóbusszal). A túra zárásaként szeretettel várnak a házigazdák minden résztvevőt, a több száz éves szelídgesztenyefa-matuzsálemek árnyékába egy kis pihenésre, feltöltődésre. Hagyományosan rőzselángon, cserpenyőben (ahogy a helyiek hívják) sült gesztenyével, helyi borral, házi pálinkával, szörpökkel kínálnak kóstolót ezen igen különleges táj ízeiből, bemutatva a helyi gazdag gasztronómia kis szeletét, kizárólag saját készítésű termékeket árulva.\NSzükséges felszerelés: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik) és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák az egésznapos víz és élelmiszer mennyiség hordozására.Túravezető: Hermec Rudolf és Gálicz MarikaTovábbi információ: Takács Ferenc, tel.: 20/805-3405 X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:
Útvonal: Zengővárkony - Büdös-kút - Antal-kép - Szép-Ilonka kilátó - Dóri-út - Legény-sír - Kecske-hát - Gróf-nyugvás - Zengővárkony
Táv: 14 km, szintemelkedés: 380 m
Nehézségi szint: könnyű túra
Indulás: 9.00-kor Zengővárkony, Tojásmúzeum elől (elérhető Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 8.00 órakor induló autóbusszal).
A túra zárásaként szeretettel várnak a házigazdák minden résztvevőt, a több száz éves szelídgesztenyefa-matuzsálemek árnyékába egy kis pihenésre, feltöltődésre. Hagyományosan rőzselángon, cserpenyőben (ahogy a helyiek hívják) sült gesztenyével, helyi borral, házi pálinkával, szörpökkel kínálnak kóstolót ezen igen különleges táj ízeiből, bemutatva a helyi gazdag gasztronómia kis szeletét, kizárólag saját készítésű termékeket árulva.
Szükséges felszerelés: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik) és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás), valamint hátizsák az egésznapos víz és élelmiszer mennyiség hordozására.
Túravezető: Hermec Rudolf és Gálicz Marika
További információ: Takács Ferenc, tel.: 20/805-3405