facebook_page_plugin

A Tenkes teljesítménytúra pillanatai

Tenkes teljesítménytúra a rendező szemével.


Az idei túrára is, mint minden évben már március elején elkezdtük a felkészülést. Az útvonalleírások, térképek és egyéb anyagok is időben elkészültek a nyomtatáshoz. A túra nyomvonalán a festéseket az időjárás jelentősen befolyásolta. A bejárások tapasztalatai alapján csak a legszükségesebbek lettek festve. Szentkúttól a sárga sávtól a sárga sávig (1km) térképen már meglévő összekötő utat a Tenkes TE (Andrasek Csaba, Andrasekné Dávid Erika, Balog Árpi, Juhász Lászlóné) festette, míg a Túrony, 58-as út Csarnóta közötti szakaszt (2km) a Dráva TSE (Csabáné Rigler Éva, Jancsi Attila, Kolin Edit, Romvári Tibor és itt besegített a Tenkeses Ujságh Zsolt) újjitotta meg. Egy kisebb hiányosságra hívták fel a figyelmünket a jelzésekkel kapcsolatban a piros sáv egy rövidebb szakaszán (Macskalyuknál) már elég „haloványak" a jelek!
Az időjárás idén is megtréfált bennünket, mert reggel egy kis szemerkélés és a nagy szél a Pécsiek egy részét elriasztotta. Az ellenőrzőpontok, bóják és egy két szalag időben kint volt így a nevezetteket nem zavarhatta semmi a távok teljesítésében.
Az ellátásra most sem érkezett panasz, kiosztottunk 10kg nápolyit, több kg cukorkát, csokikat, banánt. 80kg kenyér fogyott zsíros, margarinos és mézes kenéssel. Mint minden évben idén is jól fogytak Balog Árpi Máriagyűdi borai (60l sardonnay, 46l bíborkadarka, 27l potogeser rose).
Köszönet támogatóinknak a segítségért! A nyomtatásokat, ami több ezer oldalt tett ki Andrasek Csaba, Balla László, Jancsi Ibolya, Romvári Tiborné, Ujságh Zsolt és Varga Anikó intézte! A Túronyi és a Siklósi önkormányzatok ingyen bocsájtották rendelkezésünkre a rajthelyeket (Diósvölgyi ifjúsági tábor, Máriagyűdi túraállomás). A Tom Market boltjaitól kapott csokis ostyákat is nagyon szerették a túrázók. A már megszokott ajándékok is kisorsolásra kerültek: Vylyan pincészet, Ősi pincészet és a Szőlőskert borozó által felajánlott borokat büszkén mutatták a szerencsések túratársaiknak! A Partner autóalkatrész bolt készítette pólók is nagy népszerűségnek örvendenek! Harkányfürdő ajándék csomagjait is örömmel vették át a nyertesek! Tavaly elindítottuk a „Tenkeses" túrák népszerűsítésére az ingyenes indulást biztosító kuponok (10-10 db az éjszakai Tenkesre és a Szent Imrére) sorsolását, ezt folytattuk most is.
A túra lebonyolításában 40 önkéntes vett részt, elsősorban a Dráva TSE, Tenkes TE tagjai és Barátaik! Itt is megköszönöm áldozatos munkájukat! 5 – 8 órákat a szabadban nem könnyű elviselni, de a túrázók jókedve feledtet szelet, hideget!
Jövőre is várunk minél több túrázót a Tenkes turistaútjaira „...mert sok jó ember kis hegyen is elfér..."

atiKA