facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Elmarad! Kisnyárádi kápolnabúcsú
Dátum:
2022.06.25.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

A túra elmarad!

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS!
ELMARAD A JÚNIUS 25-ÉRE, SZOMBATRA TERVEZETT, ERDŐSMÁROKRÓL A KISNYÁRÁDI KÁPOLNABÚCSÚRA VEZETETT TÚRA!!!
Mivel az éjjeli felhőszakadás annyira feláztatta az erdőben lévő kisnyárádi kápolna környezetét, illetve sár borítja előterét, hogy a kápolnabúcsút sajnos ismét Kisnyárádon az önkormányzat udvarán tartják meg. Emiatt a zarándoktúra elmarad, mert a táv oda- és vissza is megnövekedne, így a búcsúra nem érnénk oda időben, és visszafelé sem érnénk el a menetrend szerinti egyetlen délutáni járatot. Sajnálom. A kápolnabúcsú viszont 11 órakor az önkormányzat udvarán megtartásra kerül. (Ha valaki menne Pécsről, ehhez van busz 9.15-kor Lánycsókig, onnan tovább 10.10-kor, mely Kisnyárádra 10.27-kor érkezik. Visszafelé 12.35 és 15.35 kisnyárádi átszállással Pécsre.)
Biki Endre Gábor, túravezető

Útvonal: Erdősmárok, buszforduló - Liptódi-tető - Erdősmároki-halastavak - Keresztelő Szent János-kápolna (11 órakor kápolnabúcsú körmenettel és vendégfogadással) - Barics-rét - Schram-kereszt - Erdősmárok, buszforduló
Táv: 8 km.
Részvételi díj: 500 Ft.
Találkozás: Erdősmárokon a buszfordulóban 8.50-kor. Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 7 órakor indul a busz Pécsvárad, kollégium megállóhoz. Onnan tovább 7.50-kor Erdősmárok felé.
Hazatérés: Erdősmárokról 14.38-kor indul a busz, és mohácsi átszállással Pécsre érkezés 16.10-kor.
A Kisnyárád határában álló, de más települések felől is megközelíthető kápolnát idén Erdősmárokról felől keressük fel, olyan útvonalon, melyen még sohasem járt túracsapat, és ahonnan fantasztikus kilátásban lesz részünk.
Túravezető: Biki Endre Gábor (tel.: 30/452-4579)

Hozzászólások