facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
TeliHold túra + ottalvós?
Dátum:
2019.08.15.
Helyszin:
Szerkesztő:
Nagy Balázs(szerk.)
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Tavaly nagyon jól sikerült az első. Legalábbis a híre csudajóóóó volt (Én először a kórház udvarában hallgattam végig a sztorikat. Meghirdetjük 2. Ottalvós TeliHold túránkat a lejjebb látható térképen jelzett útvonalon.
Augusztus 15-én csütörtökön a Távolsági Buszállomásról a 18.30-kor induló busszal megyünk Kővágótöttösre. 19.09-kor vagyunk ott. Megnézzük az Árpád-kori templomot a csodás kis Angster orgonával, majd a Mária kertben csapunk egy helyi zsíros-kenyeres - porcsin pesztós vacsorát, hogy legyen erőnk az előttünk álló nagy szintkülönbséghez és 15 km-hez. Aztán elindulunk egy szép patakvölgyet érintve, hogy kitáguljon a világ az esti fényben, majd megmásszuk a Jakab-hegyet és a gerincen eljutunk a Pálosokhoz. Előtte persze megfürdünk a Hold fényében a Zsongorkőn és megesszük a hátizsákokból előkerülő finomságokat...... A zöld sávon a különleges kőépítményeket megcsodálva eljutunk Égertetőre. Ha jó az idő megalszunk a mohán és hajnalban, 5 órakor lesétálunk az Ürögi határúton Rácvárosba a templomhoz és onnan az Uránvárosi buszállomásra. Ha rossz az idő, akkor nem alszunk fent, hanem valamelyik útvonalon lesétálunk Uránvárosba még éjjel.
Csak az jöjjön, aki bírja...... :) ... mindig segítünk egymásnak és alkalmazkodunk a lassabban haladókhoz. Ne számítsatok teljesítménytúrára, hanem bóklászós-beszélgetős együttlétre.

Fontos! A hátizsákotokban legyen elég víz, mert a források, sajnos a Mohosi Kiskút sem oltja mostanában a szomjunk. Alváshoz mindenki azt hozza a hátizsákban, amire szüksége van, ha semmit, akkor semmit, ha kispárna kell, akkor azt is. :) Várunk benneteket szeretettel: Bia és Lovasi Ági túravezetők.

Hozzászólások