facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Miénk a Máré-vár
Dátum:
2019.03.02.
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

„Hetényiekkel a Keleti-Mecsekben” (közös túra a Hosszúhetényi Turista Egyesülettel)

Útvonal: Zobákpuszta – Hidasi-völgy – Csurgó – Máré vár – Németdöglés – Kiskaszáló – Dobogó – Szószék – Cigány-hegy – Misketető – Püspökszentlászló – Hosszúhetény
Táv: 20,8 km - szintemelkedés: 640 m

Találkozás: Zobákpusztán 9.40-kor. (A találkozási hely elérhető a Pécsről Szászváron át Szekszárdra 9.00 órakor induló autóbusszal, ill. a Komlóról Pécsre 9.20-kor induló autóbusszal.)
Túravezető: Takács Ferenc (HOTE)
Telefon: +36/20/805-3405

Miénk a Máré-vár!

2019. március 2-án a HOTE túrát szervez a Kelet-Mecsekben, amely érinti a Máré-várat is. Ennek köszönhetően aznap néhány órára Varga Szabolcs történész vezetésével látogatható lesz az évek óta bezárt történelmi műemlék. A várban a mosdók nem fognak működni, de a 21. Századi Magyaregregyért és a pécsi META Egyesület jóvoltából a túrázókat frissítő illetve egy rövid vártörténeti előadás várja a falak között.

Az érdeklődők türelmét és megértését kérjük ahhoz, hogy nagyobb létszám esetén a várat először a hosszabb távot teljesítő túrázók járhassák végig.

A gyilokjáróra mindenki csak saját felelősségre mehet fel, a rendezvényről pedig fénykép- és videó felvétel készülhet. Akik nem vállalják a meghirdetett túra teljes távját, azoknak lehetőségük van vezetéssel visszatérni Zobákpusztára, vagy a Várvölgy bejáratánál felszállhatnak a 14.35-kor megálló menetrend szerinti buszjáratokra.
Részletek

Hozzászólások