facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Baranyai Sárga túra 1.
Dátum:
2019.03.02.
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Baranyai Sárga túra 1. szakaszának bejárása + pálinkakóstoló
Útvonal: Kátolyi elágazás – Ruzsek-kereszt – Váralja – Liptódpusztai-völgy – volt Liptódpuszta, István-kút – Szilvás – Liptód – Barics – Mitár – Keresztelő Szent János-kápolna – Szent Apollónia-képoszlop – Kisnyárád
Túra fajtája: átlagos.
Táv: Liptódig 7 km, Kisnyárádig 14 km. Szintemelkedés: Liptódig 195 m, Kisnyárádig 310 m. Aki Liptódon kiszáll, annak 14.27-kor indul busz, mely Pécsre 15.30-ra érkezik.

Találkozás: a Kátolyi elágazásnál 9.55-kor. Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 9 órakor indul a busz, mely Pécsváradra 9.30-kor érkezik. Innen a szemközti oldalról 9.35-kor indul Szederkény felé a busz, mely a Kátolyi elágazáshoz 9.53-ra érkezik.
Hazatérés: Kisnyárádról 15.35-kor indul busz, mely Lánycsókra 15.52-kor érkezik, innen 15.54-kor indul járat, mely Pécsre 16.50-kor érkezik.
Részvételi díj: 300 Ft, mely tartalmazza a pálinkakóstolót.
Túravezető: Markesz Gergely

2019-ben egy hosszú távú vándorlást szervezünk a nyílt túrák keretében. A Baranya és Tolna megyében vezető sárga túra útvonalát fogjuk szakaszos bontásban bejárni. A kezdőpont a Kátolyi elágazás, a célpont Szekszárd lesz. Az első túra március 2-án indul, és a 10. szakasszal novemberben ér véget a sárga túra vándorlása, miközben megismerhetjük a Baranyai-dombság legszebb tájait, a Geresdi-dombság elnyúló lankáit, végül az erdőkkel és szőlőkkel borított Szekszárdi-dombság felé vesszük az irányt.

A 10. szakasz összesen 140 km hosszú lesz, és 2530 m szintemelkedést tartalmaz, így közepes túrák jönnek ki, átlagosan 14 km-es távokkal és 250 m-es szintemelkedésekkel.

A 10 szakaszból legalább 9-et teljesítő túrázók díjmentesen oklevelet és kitűzőt vehetnek át. A legalább 7 túrát teljesítők kitűzőt kapnak ajándékba. Az igazolófüzet, az oklevél és kitűző díjmentes lesz. Az igazolófüzeteket az első, második, harmadik, és negyedik túrán osztjuk ki azok részére, akik igénylik. A túrákon részt vevők figyeljenek, hogy a túravezetők aláírásukkal valamennyi túrán hitelesítsék számukra a részvételt, mert később a leadott füzet alapján kerülnek kiadásra a jutalmak.

Részletek

Hozzászólások